Werkplezier

Wat zorgt er voor werkplezier en hoe kun jij het jouwe verhogen? En hoe kan een bedrijf haar het werkplezier van haar werknemers verhogen? Alexander Kjerulf beschrijft het in zijn boek 'Happy Hour is 9 to 5'. In dit artikel bespreek ik dit boek.

Het boek is zowel te koop als gratis te lezen via deze website: Happy hour is 9 to 5. Inmiddels is er ook een Nederlandse vertaling verschenen, zie http://www.happyhourisvan9tot5.nl voor meer informatie.

Wat zorgt er voor werkplezier?

Het boek definieert werkplezier als een gevoel van geluk, verkregen vanuit het werk. Het gaat dus niet over hoe je je leven buiten werk leuker maakt, zodat het werk minder vervelend wordt. Dit boek gaat specifiek over geluk in het werk zelf. Ook gaat het niet over slechts tevreden zijn met je werk, maar om er echt plezier in te hebben.

De geluksbeleving hangt voor het grootste deel van jezelf af. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de werksfeer heel slecht is. Als dit niet te veranderen is (hier heeft het boek ook wat tips voor), dan kun je waarschijnlijk beter iets anders zoeken. Maar ga goed na of het niet aan jezelf ligt. Probeer eerst voor jezelf werkplezier te creëren. Dit werkt ook nog eens aanstekelijk, waardoor ook je collega's gelukkiger worden.

Volgens het boek zijn er zes dingen, vanuit jezelf, nodig voor werkplezier:

1. Wees positief

Positief zijn is een belangrijke vaardigheid om aan te leren. Leren te focussen op mogelijkheden, oplossingen en plezier, maakt je vrolijker en efficiënter. Daarnaast vinden collega's het prettiger met je te werken en werkt het aanstekelijk.
Geef daarnaast complimenten als die op zijn plaats zijn. Dat maakt anderen ook positiever.

2. Leer

Als je dezelfde dingen lang genoeg blijft doen, worden ze vanzelf saai. Daarom is het belangrijk nieuwe dingen te doen en te leren. Het geeft ook een goed gevoel ergens beter in te worden. Het boek gaat zelfs zo ver, dat het aanraadt om ook dingen te leren die niks met je werk te maken hebben.
Een goede manier om zelf iets te leren, is om andere mensen dingen aan te leren.
Probeer ook dingen op een andere manier te doen dan je normaal doet. Als dingen fout gaan, is dat meestal niet een grote ramp.

3. Wees open

Open communiceren, de meeste dingen niet geheimhouden, werkt positief op de gehele werksfeer. Veel dingen geheimhouden doet het omgekeerde.
Daarnaast wordt je emoties tonen vaak niet heel erg gewaardeerd op de werkvloer. Als dat veranderd kan worden, zal het werken prettiger zijn. Klagen zonder dat dat constructief is, is aan de andere kant slecht voor de werksfeer en voor jezelf. Als je iets hebt om over te klagen, zorg dan dat je dit op een manier doet zodat er echt iets verandert.
Bij open communiceren hoort ook hulp vragen. Doe dit en bied anderen ook hulp aan.

4. Participeer

Kunnen participeren in de gang van zaken op de werkvloer zorgt voor gelukkigere werknemers. Als je zelf je wereld en toekomst kunt bepalen, binnen de mogelijkheden, geeft dat meer werkplezier. Je eigen ideeën inbrengen doet dit ook.
Ook als je iets tegenkomt op werk waar je gepassioneerd over bent, zorg er dan voor dat je daaraan mee kunt werken. Je passies volgen is uiteraard een zeer goede manier om gelukkig te zijn.

5. Vind betekenis

Als je niet vindt dat je werk betekenis heeft, zoek die dan. Want die betekenis is er altijd. Het is een stuk makkelijker om blij te zijn met (en op) je werk, als je vindt dat je het ergens voor doet, naast je salaris. Maak jij mensen blij, of zorgt je bedrijf daarvoor mede dankzij jou? Dan heeft het zeker betekenis.

6. Houden van

Omgaan met mensen maakt je gelukkig, ik schreef er al eerder over in het artikel Sociale interactie. Zorg ervoor dat je de mensen om je heen leert kennen. Je hoeft niet met iedereen vrienden te zijn, maar zorg voor positieve relaties. Probeer meer te zijn dan een werkende machine.
Anderen blij maken zorgt er ook voor dat jij zelf blij wordt. Dus als je daar voor kunt zorgen, ben je dubbel goed bezig.

Het boek noemt ook drie dingen die niet voor werkplezier zorgen, ondanks dat dit vaak gedacht wordt Er zijn uiteraard ook dingen die werkplezier tegenwerken:

Hoe kan een bedrijf werkplezier bevorderen?

Hoewel je zelf het meest kan doen aan je werkplezier, is er ook een aantal dingen dat een bedrijf kan doen. Het is de taak van managers (en het bedrijf in het algemeen) om te zorgen dat de werknemers blij zijn met hun werk. Daarvoor moeten ze volgens de auteur drie dingen doen: zichzelf blij maken, de werknemers kennen en om ze geven en een omgeving creëren waarin een werknemer makkelijk blij kan zijn.
Om managers te helpen hierin, is het belangrijk aan te geven wat je als werknemer hier voor nodig hebt. Als je dit niet weet, probeer daar dan eerst achter te komen.

Werkplezier is ook goed voor de business. Het boek toont dat bedrijven met blije werknemers beter presteren dan bedrijven waar dit niet zo is en dat die bedrijven het beter doen op de beurs. Daarnaast toont het, dat ontevreden werknemers geld kosten. Verder geldt: De auteur haalt, met betrekking tot de motivatie van werknemers, een quote aan uit een artikel van de Harvard Business School: 'Most companies have it all wrong. They don't have to motivate their employees. They have to stop demotivating them.'

Managers (en bedrijven in het algemeen) kunnen het volgende doen (uiteraard staat dit uitgebreider in het boek):

Hoe kun je zelf meer werkplezier krijgen?

De auteur van het boek stipt aan, dat het belangrijk is dat we ons realiseren dat werk niet vervelend hoeft te zijn. Veel mensen zijn van mening dat gebrek aan plezier en werk hand in hand gaan. Dit is niet het geval. Werk neemt veel van onze tijd in beslag en daarom moeten we zorgen dat het plezierig is.

Je werk onplezierig vinden heeft zelfs een slechte invloed op je gezondheid. Aan de andere kant heeft een goede gezondheid weer een positief effect op je werkplezier. Zo zorgt het onder andere voor minder stress.
De auteur raadt een aantal dingen aan die de gezondheid ten goede komen:

Hoe blij ben je nu met je werk?

Voordat je je werkplezier probeert te verhogen, is het handig om te kijken naar hoe het er nu mee gesteld is. Vind je je werk vervelend, wel OK of vind je je werk geweldig? In het laatste geval kun je je werkplezier alsnog verhogen, maar een goede optie is om het dan ook over te laten slaan naar je collega's. In de twee andere gevallen is het goed om je werkplezier aan te pakken.

Wat maakt je gelukkig op je werk?

Schrijf een situatie van je werk op, waarbij je blij was op je werk. Zoek er daarna nog twee. Analyseer deze punten en bekijk hoe je deze situaties meer kunt krijgen.
Maak een visualisatie van je doel. Focus hierbij op wat je wilt, in plaats van wat je niet wilt. Schrijf ook op wat er anders zou zijn als je volledig blij zou zijn op je werk.
Neem de beslissing om er echt aan te werken. Als je er echt voor kiest, kun je er goed mee aan de slag.

Is een andere baan beter?

Indien een verandering in werkplezier echt niet mogelijk is bij je huidige werkgever (heb je het al geprobeerd?), dan kun je een andere baan overwegen. Als je de vorige stappen hebt doorlopen, weet je nu beter wat je zoekt in een baan.

Maak een plan

Het boek schrijft dat het plan niet te ambitieus moet zijn, maar juist leuk om uit te voeren. Met kleine, makkelijke, opdrachten. Het idee is, dat er een lijstje van vijf punten wordt gemaakt, met dingen die jij gaat doen om het werkplezier van jezelf of anderen te verhogen. Voeg er tenslotte één punt aan toe dat wat uitdagender is. Van deze punten voer je er dagelijks één uit.
Het is handig om bij deze punten te kijken naar de zes dingen die zorgen voor werkplezier, genoemd aan het begin van dit artikel. Aan welk van deze punten kun je werken?

Het mooiste is, als je anderen ook kunt laten meedoen in het verbeteren van het werkplezier.

Bron: Happy hour is 9 to 5.